söndag 14 augusti 2016

MatTuren 2016

Idag har jag och maken för första gången åkt Mat-turen, en resa mellan olika gårdar i närheten som alla producerar mat som är både god och ekologisk. Vi hann inte med alla gårdar som deltog men några blev det i alla fall, vi började med ett besök på Västerbotten Korv, en gård där de tillverkar och säljer ett tjugotal olika korvar med kött från lokala producenter samt en massa olika kryddblandningar och såser, en riktig upplevelse och dit kommer jag absolut att åka och handla igen. Vi besökte sedan Kräkångers ekogård som odlar Krav- grönsaker till riktigt bra priser samt på samma gård hade Bergsåker Gård sin gårdsbutik där man bland annat kan köpa fårkött, lammfällar och garner. Därefter begav vi oss till Bergmarks Gård som bedriver Krav- godkänd nötdjursuppfödning där vi beställde en låda med köttfärs som levereras senare i höst, jag riktigt längtar tills vi får laga och äta denna Angus- nötfärs. Efter det besöket begav vi oss till Kroknäs Gård som dagen till ära hade en kanonduktig trubadur på plats. Sist ut på vår runda blev ett besök på Nedre Bäcks Ysteri där man tillverkar getostar, dock hade de redan sålt slut på sina ostar när vi kom dit men vi fick i alla fall smaka dem och de var jättegoda, nästa gång hoppas jag vi hinner vara med och köpa dem. 
Vi har aldrig tidigare vetat om att denna trevliga tillställning funnits men kommer absolut att åka turen igenom om det blir en nästa gång.
Gårdarna som deltog i MatTuren 2016
Våra inköp för dagen, ska bli spännande att prova korvarna och kryddblandningen.
Riktigt kul med så många matproducenter på en relativt liten yta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar