tisdag 30 juni 2015

Dagens reafynd.

Att fynda på rea är alltid trevligt men jag brukar dock sällan hitta något jag vill ha som har nedsatt pris trots att jag enligt min man har svart bälte i shopping men idag hittade jag i alla fall några finfina reafynd. 
Jag gillar saker i zink då de bryter av så fint mot allt vitt som jag har i mitt hem och idag fick jag veta att det var rea på ytterkrukor i bland annat zink på en gårdsbutik, där de säljer inredning i lantlig stil, vilket gjorde att jag givetvis var tvungen att åka dit. Jag hittade två jättefina stora krukor som jag bara måste ha och att de var nedsatta med 30% gjorde verkligen ingenting. När jag köpt krukorna behövde jag ju även några blommor att sätta i dem och på handelsträdgården, som är granne med företaget där jag köpte krukorna, hade de också 30 % rea på alla sommarblommor, vilken tur!!!
Känner mig sjukt nöjd över dagens inköp och tycker de passar perfekt på vår nya trapp.
Ha en fortsatt bra dag och på återhörande!
 

måndag 29 juni 2015

Provdukning

För en tid sedan fick jag en idé om att använda diskhanddukar som underlägg vid en dukning då jag tycker att de är så fina och ger en riktigt härlig lantlig känsla. Så jag inhandlade en massa fina med olika mönster senast vi var till Herr Kamprads varuhus och shoppade, de var även superbilliga, tror de kostade 5 kr styck, vilket absolut inte gjorde det minsta. Är förmodligen de billigaste underläggen jag köpt och kommer att köpa någonsin. Jag blev sedan glatt överraskad då Ernst i förra veckans avsnitt av Sommar med Ernst också använde sig av handdukar när han dukade till fest.
Nu har jag provdukat med två av dem och jag kan absolut se att de kommer att användas vid någon middag hemma hos oss framöver men då ska de givetvis att vara nystrukna :)
Vad tycker ni?

fredag 26 juni 2015

Syrénsaft

Efter att ha hört en massa lovord på Facebook om att "den är så god" har jag då fallit för grupptrycket och gjort en egen laddning av den så hyllade drycken, syrénsaft, Den blev verkligen jättegod och jag kommer absolut att göra den fler gånger.
Den är superenkel att göra och om ni vill får ni nu receptet som jag använde mig av, kan dock inte länka till någon speciell källa då jag gjorde en egen variant efter att ha läst en massa olika recept på nätet.

Ingredienser

45 "klasar" lila Bondsyrén
2 liter vatten
2 kg strösocker 
2 ekologiska citroner
60 g citronsyra (två påsar)

Gör så här

  • Plocka lös alla blommor
  • Koka upp vatten och strösocker.
  • Rör i citronsyran när sockervattnet kokat upp.
  • Tvätta av och skiva citronerna.
  • Lägg i citronskivorna och syrénblommorna i sockervattnet och rör om.
  • Låt saften stå i kylskåpet i tre dygn och rör om den morgon och kväll.
  • Sila bort blommor och citronskivor.
  • Häll upp saften i rena flaskor. 
  • Voila saften är klar!!!
Förvara saften kallt ca en månad men om du vill att den ska hålla längre går den tydligen bra att frysa in. (kommer att testa det och vet inget om resultatet i dagsläget) 
Lycka till!!
Den färdiga saften.
Så här såg saften ut precis efter vi tillsatt syrener och citroner.

tisdag 23 juni 2015

Trädgårdssnygg??!!

Idag har jag varit ledig och min dag har jag bland annat tillbringat tillsammans med sonen på stan. Vi shoppade lite och sedan åkte vi till en handelsträdgård som också gör sin egen Gelato vilken är supergod och finns i alla världens smaker nästan. Vädret var underbart med 21 grader varmt och solen tittade fram mellan molnen då vi åt vår glass, mycket trevligt.
Dagens bästa fynd måste nog vara mina nya trädgårdsstövlar som jag köpte för ynka 99 kr, de är världens sötaste tycker jag och jag kommer givetvis att vara mitt snyggaste i dem hela sommaren. Man skulle kunna säga att jag kommer att vara trädgårdssnygg i dem :) Trädgårdssnygg är det ens ett riktigt ord??!! ja inte vet jag men det passar då absolut till mina nya stövlar eller vad tycker ni?

måndag 22 juni 2015

Vi bygger broar igen.

Jag har idag haft en riktigt tuff dag på jobbet med mer än lovligt mycket att göra.Visst är det roligt då det är fullt upp men när man inte någonsin på hela dagen känner att man har möjlighet att hinna ikapp är det verkligen inte trevligt. Hade önskat att jag hunnit mer men så blev det inte idag tyvärr but that´s life. 
Nu har jag  landat hemma och i morgon är jag ledig och då ska jag bara vara ledig och inte ta mig an några måsten. Om solen skiner blir det solstolen men vid mulet eller nederbörd tror jag minsann att staden får ett besök av mig, för vad piggar upp bättre än lite shopping??!!  :)
Nästa punkt på dagens agenda blir att äta lite middag sedan hoppas jag att det otäcka regn som nu faller från himlen upphör så vi kan fortsätta vårt brobyggande. För efter 10 år med en nödlösning till bro är det äntligen dags för en ny och så här långt har vi hunnit i dagsläget. Tänk vad fint det kommer att bli då den är klar.
En ordentlig pjäs blir det och man kan nästan tro att vi bygger en pyramid :)
150628 Nu är bron/ trappen färdig.

lördag 20 juni 2015

Midsommardagen 2015

Sitter på altanen och njuter av att sommaren äntligen har hittat hit. Vår midsommarafton firade vi traditionsenligt med syster yster och hennes familj men på grund av att jag jobbar i helgen fick det bli hemmavid i år och inte i stugan.
Lagom till midsommar kom alltså den efterlängtade sommaren till oss, vi har haft strålande sol och ganska varmt i dagarna två. Har till och med hunnit sitta ute i bikini en stund efter jobbet idag vilket var fantastiskt härligt. Denna värme och sol är sååååå efterlängtad och får gärna bli en trend som håller i sig resten av juni, juli och augusti tycker jag.
I helgen har vi även fått äran att ta hand om dotterns katt för de har åkt till svärföräldrarna för att fira midsommar med dem. Det är första gången han är hos oss och jag måste säga att han skött sig galant och det känns faktiskt riktigt hemtrevligt att komma hem från jobbet och mötas av denna fina och busiga lilla katt. Visst är han söt mina vänner??!!

torsdag 18 juni 2015

Kunde inte låta bli.

Nu börjar det helt klart dra ihop sig till semestertider på jobbet. Dock är det inte jag som har förmånen att gå på ledighet nu till helgen, suck!! Men när vädret inte är roligare än så här går det faktiskt himla bra att arbeta. Missförstå mig rätt jag unnar verkligen mina kollegor som går på semester att få fint och varmt sommarväder men jag arbetade i fjol under den hysteriska varma perioden och hoppas verkligen att jag aldrig någonsin ska behöva arbeta under sådana förhållanden igen för det var olidligt.
Ni som läst min blogg vet att jag drog igång en hälsobingo för ett tag sen som de flesta tyckte var en kul grej, jag fick dock höra av en make till en kollega att han tyckte att det fattades en del saker på bingobrickan som exempelvis "samkväm med maken" så nu har jag gjort en liten presentpåse till min kollega och hennes man med bland annat var sin mer "vuxen" bingobricka. Hoppas verkligen att denna semesterpresent kommer att falla dem båda i smaken, kunde liksom inte låta bli att infria hans önskemål :) 
 

lördag 13 juni 2015

Het kycklinglängd

Nu ska ni få ett recept som är allt annat än nytt, jag fick det av en kollega för mer än 20 år sedan. 20 år!!! helt galet vad tiden år fort men vad gör väl det bara man har det bra och lever livet. Detta recept är en klar favorit hos oss man skulle ju kunna säga att det blivit en klassiker med så många år på nacken :) och det kommer att tillagas många gånger under de nästkommande 20 åren också det lovar jag.

Recept till 4 personer

1 rulle färsk smördeg eller 4 plattor frusen.
1 gul lök
1 stor grön paprika
1 Grillad kyckling, benad och hackad i mindre bitar.
1 stor burk champinjoner (kom ihåg att spara spadet)
1 hönsbuljongtärning
4 msk margarin
4 msk vetemjöl
3 dl vatten tillsammans med champinjonspadet.
2 äggulor
1 dl grädde
Tabasco så mycket man vill ha men bara lite åt gången och smaka av ofta!! 

Gör så här

  • Rulla ut smördegen på en plåt (färsk) eller tina och kavla ut de frysta plattorna, vik upp kanterna ca 1 cm runt om.
  • Ansa och hacka lök och paprika.
  • Fräs lök, paprika och champinjonerna i margarinet tills de är mjuka.
  • Strö över vetemjölet och rör om.
  • Lös upp buljongtärningen i vätskan (vatten+ champinjonspad) och späd med den.
  • Låt koka ett par minuter under omrörning. 
  • Tillsätt den hackade grillade kycklingen.
  • Rör ihop grädde och äggulorna och tillsätt till stuvningen och låt den stå en stund utan att koka något mer.
  • Smaka av med Tabasco lite åt gången, OBS det går fort att det blir för starkt.
  • Fördela stuvningen på smördegen och grädda sedan i 225 grader tills rätten fått fin färg
 

fredag 12 juni 2015

Hello ledighelg!

Äntligen är arbetsveckan över och ledighelgen är ett faktum dessutom skiner solen från en molnig himmel och äppelträden är på god väg att slå ut. Man kan ju inte annat än att känna en enorm glädje. Ska vi äntligen få lite sommarvärme? ja det återstår att se men just nu är jag så glad att jag får se solen emellanåt.
Min lediga dag skall jag fylla med träning, städning, matlagning och en massa kaffe. När kvällen kommer ska jag ladda för helgens festligheter och bara njuta av att umgås med en av mina killar för den andre ska ut på äventyr med sina kompisar.
Ha en bra helg mina vänner!
 
 

måndag 8 juni 2015

Dags att visa mod.

Äntligen måndag!! eller så inte. För de flesta jag känner är det lite vemodigt då helgen är slut och en ny lång arbetsvecka tar sin början dock brukar känslan försvinna åtminstone för mig ett par minuter efter jag börjat arbeta, har liksom inte tid att känna efter då. Idag känns det dock extra tungt med måndag för mig eftersom innan jag påbörjar min nya arbetsvecka har jag ett besök hos tandläkaren att klara av. Från början var det meningen att jag skulle vara där vi kl 8 men pga VAB fick jag en ny tid i slutet av juni men strax efter det första samtalet ringde de igen så nu ska jag dit senare idag istället. Trots att jag inte gillar tandläkaren är det ganska skönt att göra bort det idag då jag i alla fall var inställd på det så nu sitter jag här och försöker uppbåda allt mod jag kan, det kommer att behövas.
På återhörande senare!!

fredag 5 juni 2015

Sommarlov

Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor....vem blir inte alldeles varm inombords när man hör dessa rader? För mig väcker denna psalm massor med minnen och lyckokänslor det spritter liksom till lite extra i kroppen. Tänk vilken lycka det var när examen var ett faktum och ett långt härligt sommarlov äntligen tog sin början.
Jag hoppas verkligen att sonen som gått på sommarlov idag känner likadant för det är han helt klart värd efter ett riktigt tufft läsår som han kämpat sig igenom med bravur, jag är så stolt över honom. 
Dessutom måste jag ju lyckönska alla studenter jag känner som nu lämnar skoltiden bakom sig, massor med "lyckatillkramar" från mig.
Det enda som nu saknas för en perfekt start på sommarlovet är sommarvärmen men det är bara att hålla tummarna för att vädergudarna tycker det dags för det inom en mycket snar framtid.
Ha en riktigt trevlig helg mina vänner!!

onsdag 3 juni 2015

Perfekt väder för INGENTING!!!

Tror minsann att det har regnat varje dag under maj månad hos oss annars är det då väldigt få dagar som varit helt utan nederbörd. I och med detta trodde man ju att i juni skulle det komma värme och sol men än har det då inte märkts någon skillnad, visserligen har det bara gått tre dagar men ändå. Idag har vi 12 grader och hällregn, det är så mörkt på himlen att det ser ut som om det kommer att börja åska när som helst.
En del tycker kanske att regn är ett perfekt väder för att göra en massa saker men jag kunde inte hålla med mindre. Detta väder är inte perfekt för NÅGONTING, det är i stort sett helt omöjligt att göra något av alla saker som vi har på "att göra listan" eftersom dessa sakerna kräver fint väder eller framför allt uppehåll. Nu är jag så sjukt less detta regn att blir det inte bättre snart kommer jag att boka en resa till varmare breddgrader det lovar jag.

måndag 1 juni 2015

Annandag mor 2015

Min dag har börjat med en liten sovmorgon men en högtidsdag som denna måste ju firas lite extra :) så nu ska jag dricka upp det sista i kaffemuggen och därefter blir det ett träningspass innan kvällsjobbet väntar. Träning räknas väl som "egentid"?? hoppas det är så för jag är inte så bekant med begreppet men känner att det är det och just nu är det perfekt att skämma bort mig lite extra med en stunds "egentid" (läs mina byxor måste ha krympt i garderoben och jag vill icket köpa en större storlek) Dessutom är ju Hälsobingon på upploppet och jag vill verkligen fylla hela brickan.
Ha en riktigt bra måndag på er alla!
Junibilden i Malin Östlunds fina konstkalender.
Denna lilla kotte har ingenting med inlägget att göra men han var så söt att han måste bara få vara med :)