onsdag 28 maj 2014

Kalla det vad du vill :)

Det kanske inte var mitt mest genomtänkta beslut men ändå nu är det i alla fall gjort :) Vi fick in så himla fina kallor idag på jobbet och jag kunde inte låta bli att köpa en fastän vi inte kommer att vara hemma de kommande dagarna och då jag inte lider av gröna fingrar är jag rädd att den kommer att få ett mycket kort liv hos mig tyvärr. Dock har jag kollat på nätet och enligt ett flertal sidor är detta en mycket tålig växt och jag håller både tummar och tår att den överlever i alla fall tills vi kommer hem så jag hinner njuta lite av dess skönhet. Men den som lever får se :)
Nu ska jag hoppa i löparskorna och bege mig ut på en liten runda, kommer förmodligen att dö för jag har nyss ätit men friskt vågat hälften vunnit!!!
Kan meddela att löpturen gick över förväntan och jag har aldrig sprungit så fort någon gång!!! 5,1 km på tiden (trumvirvel) 25.41.
Ha en riktigt bra Kristi Himmelsfärdshelg allihopa där ute!

söndag 25 maj 2014

Mors dag 2014

Att bli mamma var verkligen ett stort ögonblick men att vara mamma VARJE dag är ännu bättre och förmodligen det bästa som kan hända en kvinna. Att få dela sina dagar med sina underbara ungar både i med och motgång och följa med på deras resa från baby till vuxen, vilket privilegium!! Nu menar jag inte bokstavligen att man måste träffa sina barn varje dag för att vara en mamma utan att man även om man inte träffar sina barn dagligen så ÄR man ändå deras mamma varje dag och de finns hela tiden i ens hjärta.
Min mors dag har jag tillbringat dels med mina underbara ungar men också hunnit träffa både min mamma och svärmor. 
Vilken tur att det finns en hel dag till att hylla dessa underbara kvinnor som gett oss den största gåvan livet!!
De här fina armbanden fick jag av mina underbara barn!

lördag 24 maj 2014

Sol sol sommar och sol......

Hur härligt är det inte med sommar och sol??!! Idag har vi haft en underbart fin sommardag men drygt 20 grader varmt i skuggan och inte ett moln på himlen. Min dag har bland annat tillbringats med besök på "Våryran" ett lokalt engagemang som företagen på orten anordnar varje år men jag har också tillbringat en stor del av dagen i våra nya solsängar som inte bara var supersnygga utan också mycket sköna att ligga i. Kommer absolut att tillbringa så många timmar som möjligt på dessa i sommar :) Just nu känns skinnet lite hot men det gör mig inte det minsta jag älskar verkligen sol och värme. Strax ska jag bege mig till den lokala Pizzerian tillsammans med mina grabbar och äta middag för jag känner mig så otroligt lat och ids verkligen inte laga mat idag.
Ha en fortsatt bra helg mina vänner!

onsdag 21 maj 2014

I´m back!!!

Idag har vi ett strålande sommar-/vårväder här upp och tempen ligger på ca 20 grader i skuggan. Hur skönt som helst!!!! Jobbar kväll idag och har därför haft förmiddagen ledig och vad är bättre än att testa formen efter förkylningen?? och jag kan meddela att den var hyfsat god, sprang 5 ,05 km på 28,37, så nu kan jag släppa oron inför Vårruset, jag kommer att fixa det!! Nu blir det en kopp kaffe till och sedan är det dags att bege sig mot jobbet. Ha en fortsatt bra dag så hörs vi senare!!!

måndag 19 maj 2014

Måndagsmys!

En riktigt bra start på veckan är alltid trevligt att ha och det har jag verkligen haft idag. Finns inte mycket som toppar att umgås med barnen måste jag säga. Idag har jag, genom att maken jobbar eftermiddag och jag slutar tidigt, haft förmånen att äta middag med sonen på tumanhand. Det är så himla mysigt och jag önskar att det hände oftare men med konstiga arbetstider blir dessa tillfällen inte allt för ofta, kan ju inte kräva att han ska vänta med att äta middag tills jag kommer hem från jobbet när jag ofta jobbar till 18.00 eller senare för då har han förmodligen svultit ihjäl!!!! Är ganska säker på att jag tycker det är trevligare att tillbringa tid med honom än han gör med mig :) men han är ju faktiskt fortfarande min" lilla kille" även om han är nästan 2 m lång :)
Nu ska jag arbeta lite på mitt andra jobb, lika bra att göra bort det medan man har ångan uppe så man med gott samvete kan krascha i soffan senare. På återhörande!!!
Fortsätter måndagsmyset med svenska jordgubbar och grädde.

söndag 18 maj 2014

Bikiniväder, jippi!!!

Idag är det första gången i år som jag varit ledig och det gått ligga ute i bikini, så grymt skönt!!!! Äntligen måste man väl kunna lita på att det inte ska komma mer vinterväder denna vår. 
Började min dag med en liten sovmorgon och därefter serverades det lyxfrukost på Prästbacken i form av räkmackor till kaffet, hur gott som helst! Resten av dagen har min vita kropp fått ligga i solstolen och njutit av solens varma strålar. Dags för mig att ta tag i middagsstöket för nu kurrar det minsann i magen.
Ha en fortsatt bra dag mina vänner och här kommer lite pics från mig och min dag.

lördag 17 maj 2014

Äntligen lite värme!!!

För första gången i år, 2014, har termometern visat nästan 20 grader varmt i skuggan, me like!!! Dock blåste det i det närmaste storm hela dagen så mitt försök att få lite färg på kroppen blev väldigt kort och färgen uteblev helt :). Tog istället fram lite utemöbler och tvättade upp klädseln till vår hörnsoffa. Hade en förhoppning om att jag skulle kunna torka den ute men det gick inte för att överdragen blåste iväg så nu ser altanen istället ut som en tvättstuga men som sagt var "Nöden har ingen lag". Dessutom har jag både motionerat och arbetat idag och jag måste säga att båda dessa aktiviteter är grymt mycket jobbigare då man har en förkylning i kroppen än utan.
Kvällen avslutas med kulglass, altanhäng och en film med bästa hälften, kan inte bli mycket mysigare tycker jag. I morgon hoppas jag på massor med sol och värme!!!!
Choklad och blåbärsglass mums!!!!

torsdag 15 maj 2014

Positivt tänkande.

Under den senaste veckan har jag blivit utmanad på FB att skriva tre positiva saker varje dag och det har verkligen fått mig att tänka efter. Det finns alltid något som är positivt men det är oftast det negativa som tar störst plats, märkligt va??!! Så hädan efter trots att utmaningen är över ska jag fortsätta att hitta minst tre positiva saker per dag, bara för min egen skull. Livet är här och nu och det måste ju vara det positiva man ska fokusera på tycker jag. Idag till exempel har antalet positiva saker vida överstigit antalet tre och den här fina spegeln med ett tillhörande konsolbord som jag fick av en gammal god vän till familjen var verkligen en mycket positiv överraskning. Vissa runt omkring mig vet verkligen vilka saker jag tycker om :) 
Nu ska jag fortsätta att njuta av min helg som börjat redan idag. Ha det bra alla ni där ute i världen!

tisdag 13 maj 2014

Nu är det synd om mig!!!

Idag har äntligen lite värme hittat till Norrland och solen skiner sitt starkaste, underbart!! Hade bara önskat att det kändes bra i min kropp också :( Har i ett par dar nu svettats hur mycket som helst så fort jag ansträngt mig det minsta så jag har förstått att något varit på gång och i morse vaknade jag med lite rispig hals. Nu kan jag meddela att halsen verkligen gör ont och av svettningarna finns ingenting kvar utan jag har frossa. Jag har blivit FÖRKYLD!!!!
Det passar ju aldrig att bli sjuk men jag VILL verkligen inte bli förkyld just nu för då sabbas hela min träning och uppladdning inför Vårruset. Dessutom är jag ensam vuxen hemma så det finns ingen som visar någon form av sympati för mig och min förkylning, tonåringar bryr sig inte det minsta vilket förmodligen inte heller maken hade gjort om han varit hemma, stackars mig!!! :):) 
Ska väl i ärlighetens namn säga att jag inte har varit sjuk det senaste året och därför är det säkert min tur men ändå!!! Usch och fy!!!!
Efter middagen blir det att bädda ner sig på soffan och kurera allt vad som går, vilken tur det är VM-hockey på tv i kväll!
Eftersom det är så synd om mig blir det en Baileys till kaffet!!
Här SKA jag ligga och kurera resten av kvällen.
På återhörande en annan dag mina vänner om jag överlever denna hemska sjukdom :)

måndag 12 maj 2014

Välkommen härliga måndag!!

Eller hur man nu skall tackla det faktum att ledighelgen är över och att arbetsveckan är i full gång. Nåja det är verkligheten och det är bara att gilla läget. Min måndag har varit riktigt bra förutom att mina tankar hela dagen har varit hos en vän och hennes familj som fick sitt hem förstört av en brand i natt, tack gode gud så klarade sig alla helt oskadda. Vid sådana här tillfällen blir man verkligen varse om vad som verkligen betyder något på riktigt.
I afton kom dottern hem på middag och eftersom maken är bortrest fick jag rå om ungarna helt själv, det är verkligen livskvalité.  :)
Nu har jag landat i soffan och här kommer jag nog att stanna fram tills min date med JB och bara för att jag är ensam så ska jag njuta av lite karras så här på måndagskvällen because I'm worth it  :)
Ha en bra start på veckan alla ni där ute!!!!

söndag 11 maj 2014

Den första!!!

Efter gårdagens regniga, grå och trista väder kändes det mycket upplyftande med solsken och vackert väder idag. Värmen lyser ännu med sin frånvaro men vad gör det när det är uppehåll och går att vara utomhus utan regnkläder, inte mycket. Idag har det då äntligen skett!!! årets första mil är sprungen och jag är så otroligt nöjd över det. Jag och systeryster sprang 10,05 km på tiden 1,04,17 därefter promenerade vi 2,88 km tillbaka till bilen så jag kan säga att idag blir det ingen mer motion för mig. Vi hade satt upp som mål att springa en mil till midsommar men nu har vi redan nått målet drygt en månad tidigare än beräknat, skitbra om jag får säga det själv!! Nu får vi försöka putsa tiden i stället, vore ju superkul om vi kunde landa ganska nära en timma blankt :)
Nu skall dessa trogna medarbetare få vila åtminstone tills i morgon kväll och kanske längre än så, vi får se :)

lördag 10 maj 2014

Grått en mörkare nyans av vitt.

Idag har regnmolnen legat som ett grått täcke över oss här uppe i Norrland, och då vill jag ju inte vara ute och arbeta i trädgården, vilket behövs vill jag lova. Så vad gör man då av sin ledigdag när trädgårdsarbetet uteblir?? Jo man åker in till stan och shoppar!!!! :)
Med mig hem fick en ny vit vaxduk och 6 vita spetstabletter följa med, dessutom hann jag in i en blomsteraffär och hittade så otroligt fina små vita rosor. Man kan nästan tro att rosorna är sidenblommor men det är de inte. Hur fina som helst tycker jag och helt i min smak!!
 
 
Dessutom hittade jag dessa coola och roliga varelser, riktiga konstverk, men de fick stå kvar för de var alldeles för dyra för min plånbok.
Har förutom stadsbesök även hunnit med att uppvakta en nybliven femtonåring på nästan 2 meter, där bjöds det på underbart gott fika och mycket trevligt sällskap. Nu väntar middag och i kväll är det äntligen dags för Eurovision Song Contest, så efter middagen är det bara att hoppa i de paljettklädda festkläderna och ta på fjäderboan för då ska det hejas på Sanna Nielsen. 
På återhörande mina vänner och hoppas att ni får en fortsatt bra helg!!

fredag 9 maj 2014

Som man bäddar får man ligga.......

eller som min systeryster säger "den man ligger med får bädda" Nej skämt och sido så är detta ordspråk väldigt sant. Alla de val vi gör medför olika konsekvenser för de runt omkring oss och det är en av de viktigaste sakerna jag har försökt lära mina barn. Självklart ska det givetvis finnas rum för vissa misstag men som medmänniska, person, förälder, partner, lärare, ledare osv finns det alltid konsekvenser för ord och handlande och det ska man vara medveten om och ta i beaktande. Det finns GIVETVIS ingen som är perfekt och aldrig gör fel enligt min mening, men som god medmänniska är det viktigt att kunna erkänna sina egna tillkortakommanden då man gjort fel och be om ursäkt. I mina ögon är de STORA, de man ska se upp till, inte människor med mycket pengar utan människor som har ett stort hjärta och kan stå på de svagas sida även om de inte gynnar dem själva!!
Jag vet att jag har personer i min närhet som ställer upp på mig oavsett vad som händer, som finns där i vått och torrt, oavsett vilken bil jag kör, vilka märken jag väljer på mina kläder eller vart jag bor, och jag måste säga att det är den absolut bästa huvudkudden. Ni vet vem ni är och jag älskar er allihopa, ni är verkligen de som håller mig på banan.
Bladen på vår balkong i Mexiko, ganska talande för vår bröllopsresa :)

HEARTS OF MEXICO!!

onsdag 7 maj 2014

En sockerbagare.......

I dagarna två har vi haft utbildning på jobbet där vi fått lära oss att baka som proffs och jag har lärt mig massor!!! Man gör absolut inte på samma sätt som när man bakar hemma kan jag meddela :) Det är verkligen riktigt kul att baka när man har bra maskiner och verktyg samt anpassade utrymmen att hålla till på. Längtar dock tills man känner sig varm i kläderna och vet precis vad man ska göra men så är det ju med allt som är nytt. Är helt övertygad om att vi kommer att klara det här galant om ett litet tag :) 
Här kommer lite bilder på de bakverk som vi lyckats åstadkomma under dagen och om jag får säga det själv så är de lika goda som de är snygga!!!
Ostfrallorna blev makalöst goda!!!
 
Inte nog med det så har min nya fina Kitchen Aid kommit idag och den är sååååååå snygg att jag blir sugen att slänga ihop en liten bulldeg men jag ska behärska mig och göra det en dag då jag har tid att baka vilket jag inte har idag :) Jag kommer att bli en grym husmor och mamma som har nygräddat bröd jämt, eller så inte :) Men maken kommer absolut att använda den flitigt det vet jag för han är grym på att baka och dessutom gillar han nya apparater och maskiner m a o tickar denna skönhet hela tre boxar för oss :)
Nästan för snygg för att användas :)

måndag 5 maj 2014

Måndagskorv, tisdagsfisk.... fredagstacos..??

Då var måndagens arbetsdag över och jag måste säga att jag hann med det mesta av vad jag tänkt göra. Känns riktigt skönt för en gångs skull då det inte är speciellt vanligt. När man kommer hem från jobbet uppstår då den eviga frågan, vad ska man äta? 
Jag tycker verkligen om att laga mat men inte på veckorna då jag jobbar för då ska allt gå så snabbt annars blir det för sent med middag och därför blir matlagningen så tråkig. Så här ser matsedeln oftast ut hemma hos oss måndagskorv, tisdagsfisk, onsdagsköttbullar, torsdagspannkaka, fredagstacos. Men gud så tråkigt det är, idag tror jag att vi ska vara lite wild and crazy och äta något helt annat än korv??!! Tror minsann att vi ska äta fisk på en måndag!!! Låter det inte smaskens med tonfisksallad och ostmackor till middag så säg??!! Ja så får det helt enkelt bli :)
"Mynte" i all ära men jag gillar verkligen denna fina turkosa skål.
  

Ingredienser i min tonfisksallad

Isbergssallad
Röd paprika
Djupfryst mix av ärtor majs och paprika
Ris
Ost
Tonfisk i olja
Gurka 
Tomater
Ägg

Toppas med dressing och ätes tillsammans med rostade ostmackor. SÅÅÅÅÅ GOTT!


söndag 4 maj 2014

Kaffe, träning, tvätt och annat kul.

Så är då veckans enda lediga dag äntligen här, idag ska det njutas till max!!! Hade stora planer på att vara ute och arbeta i trädgården men när man vaknar och det ligger nysnö på marken svalnar arbetsglädjen markant vill jag lova så jag jag gör något annat idag i stället. Har därför gjort en rokad i "attgöralistan" och kommer att fokusera mer på saker inomhus som behöver åtgärdas, det finns massor med tvätt, disk och damm att ta sig an. Dessutom börjar det vara hög tid att bege sig ut och röra på fläsket igen, det är ju inte alla som kan vila sig i form och Beach 2014 kommer närmare i rasande fart :)
Nu är jag ju inte SÅ annorlunda att jag njuter av att genomföra en massa hushållssysslor utan min dag startade med god frukost efter en mycket välbehövlig sovmorgon och jag tänker också denna lediga dag hinna med att umgås med familj och vänner samt äta något gott och givetvis blir det som vanligt en massa kaffe. Måste ju försöka ladda lite energi inför kommande arbetsvecka.
Ha en bra dag alla ni där ute och här kommer lite bilder från min dag.
Så här glada var jag och systeryster då vi kom tillbaka från vår löptur som var 9,57 km på tiden 1:03:21
Till middag blev det en het thaiinspirerad gryta med strimlad biff, mums!!
Slutligen en mexikansk nostalgitripp, salsa och nachos, till kvällsfilmen.

torsdag 1 maj 2014

Grattis på ettårsdagen!!!

För precis ett år sedan såg min blogg Prästbacken dagens ljus för första gången, kan inte fatta att det redan har gått ett helt år!!
Jag hade under en lång tid tänkt att starta en blogg men det var liksom något som höll mig tillbaka. Kanske var det osäkerheten i att lägga ut saker om mig själv, mitt liv eller mina foton på nätet till allmän beskådan eller att det jag berättade och visade inte skulle duga, jag vet faktiskt inte varför jag tvekade. Men till slut tog jag i alla fall mod till mig och startade Prästbacken och det har jag verkligen inte ångrat en enda gång, tvärtom är det en av de roligaste sakerna jag har gjort. Bloggen har gett mig möjlighet att vara kreativ både vad gäller det tekniska i hur den ska se ut och vilka funktioner jag vill ha men också i vilka inlägg och bilder jag vill publicera. Har även blivit mycket duktigare på att fota och dokumentera saker och händelser i mitt liv sedan Prästbacken "föddes". En blogg är verkligen den perfekta platsen att ha foton och historier samlade på ett och samma ställe, det blir liksom mycket mer levande än en vanlig dagbok. Dessutom är det MIN plats på nätet och ingen annans :)
Jag kommer absolut att fortsätta att blogga ett tag till för det känns som min grej faktisk. Måste även passa på att tacka för den otroliga fina feedback jag har fått, både av vänner men också från helt okända människor runt om i världen, det värmer verkligen att ni tycker om det jag publicerar. 

Grattis på födelsedagen Prästbacken och tack alla ni som besökt min lilla plats på nätet!!