söndag 30 juni 2013

Som man sår får man skörda.

Här kommer lite utomhusbilder, det verkar som om det mesta jag sått kommer att leverera lite skörd :) det växer verkligen så knakar just nu. Ser framför allt fram emot att jordgubbarna ska mogna och att man kan hämta grönsaker i växthuset till middagen.



Aklejan som skulle hamna i komposten blev ju jättefin i baljan tycker jag.



Penseerna har verkligen vuxit till sig.


Ser ut som om det kommer en massa åkerbär.

Snart börjar amplarna blomma!


Mitt perfekta planteringsbord gjort av en gammal spegeldörr!

Squashplantan har verkligen vuxit och snart kan jag skörda en massa squash.


Gurkplantan blommar för fullt.

Även paprikaplantan blommar.

Tomatplantan kommer också att ge skörd för den har massor med blommor.











En liten loppisrunda.

Har idag hunnit vara på två olika loppisar och givetvis hittade jag något att köpa, det blev en gammal snusdosa för 10 kr och en vit skål i opalinglas för 25 kr. Hittade också en cool 50-talsprydnad med svarta och vita kulor men eftersom jag inte har den stilen hemma tipsade jag en bekant om den och jag tror hon köpte den :)


torsdag 27 juni 2013

Minnen

Finns det något som kan locka fram minnen lika bra som en doft eller smak??? Kom på i morse att jag förmodligen hade kvar en flaska Mormorssaftessens i skafferiet någonstans och så var jakten igång för den lilla flaskan var inte lätt att hitta åt. Men skam den som ger sig, hittade den efter en stund. Det här är en riktig trigger för mig. När jag dricker mormorssaft kommer genast minnena från bardomens somrar till mig :) ser framför mig hur jag sitter på altantrappen i vår gamla stuga på Sjöbo, radion spelar något sommarprogram, stoj från barnen på stranden och eftersom det alltid var varmt och sol på somrarna när man var liten :) kan man nästan känna värmen mot huden. Tänker även på min sommarkompis som alltid kom upp och bodde hos sin mormor, vår stuggranne, på somrarna och hur kul vi hade. Skulle vara superkul om vi skulle kunna träffas igen som vuxna, vi får väl se vad som händer i framtiden. Nu ska jag njuta av ett glas iskall mormorssaft och frossa i gamla minnen!!!!

tisdag 25 juni 2013

Morden i Midsomer

Idag har vi haft kanonväder, sol hela dagen och ca 25 grader i skuggan. Var smart och tog dagens promenad i morse då det fortfarande inte var så varmt, fick även med oss Halo, världens sötaste blandrashund. Dagen har efter promenaden tillbringats i solstolen och inte mycket annat har gjorts. I kväll är det äntligen dags för nya avsnitt av "Morden i Midsomer" en sommarklassiker som är oslagbar!!!  Men innan dess måste blommorna ute och växterna i växthuset få lite vatten. Kanske hinner vi med lite arbete på altanen också, gud vad allt tar tid!!!! hade gärna sett att den hade varit klar nu.
Så här såg Halo ut när han var valp men nu är han en stor kille  se foton nedan.

Så här ser Halo ut som stor hund!!

Den som väntar på något gott!!!

måndag 24 juni 2013

Sommar och sol!

Idag har vi haft ett underbart väder med nästan 24 grader, sol och härliga vindar. Har varit och ätit lunch hos min syster vilket känns otroligt lyxigt, kommer inte ihåg när vi sist var lediga samtidigt. Har också hunnit med att tvätta tre maskiner,solat, tagit en långpromenad och målat ett x antal brädor till innertaket. Kvällen avslutas i soffan med en engelsk deckare. Älskar verkligen sommaren och skulle faktiskt kunna tänka mig att bo någonstans där man har sommar året om.

Syrener är verkligen hur fina som helst synd bara att de blommar under en så kort tid.


lördag 22 juni 2013

Trädgårdskonst

Idag har midsommarfirandet fortsatt med ett besök hos föräldrarna, gissa om det var skönt att bli bortbjuden på en trerättersmiddag en dag som denna då man känner sig lite trött och sliten.  Förutom att man blev mätt i magen fick jag också en massa inspiration vilket man alltid får när man är där, tror att det beror på att platsen de bor på är så otroligt vacker och att min mamma och pappa är så duktiga på inredning och trädgård. Önskar jag hade hälften av deras fantasi och gröna fingrar.
Här kommer lite bilder på trädgårdskonst när den är som finast, saker behöver inte kosta skjortan för att vara otroligt vackra tycker jag och återbruk är ju aldrig fel heller.
En rostig mojäng som räddades när vi städade ur en rundloge vill jag minnas, den lilla vita ängeln har min pappa gjort och den fick faktiskt följa med hem tillsammans med en kompis, tack!
Plank med armeringsjärn och rostiga dekorationer samt en massa rör.
Ett gammalt fönster kan också bli en fin prydnad.
En spegel passar ju alldeles utmärkt i en trädgård tycker jag och den gamla grillringen kommer att bli hur fin som helst då växterna börjar blomma.
Varför inte pynta med gamla verktyg när temat är rostigt?
Visst är det fint?? 

fredag 21 juni 2013

Midsommarafton 2013!

På grund av en rad omständigheter bryter vi vår tradition och tillbringar midsommar på hemmaplan. Då vi inte är riktigt klara med altanen fick vi improvisera lite men om jag får säga det själv löste det sig mycket bra tycker jag.

Utgångsläget för festplatsen.
Då alla altanmöbler är magasinerade får man ta det som finns  i hemmet.

Midsommardukning.

Bästa med sommaren är att man kan plocka blommorna själv på gården.

Ljuskronan fick också komma ut.
Byggplasten ska väl hålla myggen på utsidan?
Hemmagjord potatissallad och tzatziki till kvällens middag.
Kvällens efterrätt, glass och marängtårta med jordgubbar
Nu är det mesta fixat för kvällens midsommarfest. Bara att göra sig själv klar, ta det lugnt och invänta gästerna. Gissar att de kommer att bli en mycket trevlig kväll med mat, mygg och sällskapsspel. Ha en bra midsommar mina vänner och ta väl hand om varandra. Fler bilder från kvällen kommer kanske vi får se :)


torsdag 20 juni 2013

Semester!!!!

Äntligen har jag semester, som jag har längtat :) , trist bara att det regnar. Efter jobbet idag hann jag in på en affär och där fyndade jag dessa superfina linnen för halva priset och visst är det ok att köpa två när det är 50% rabatt??!! Nu ska jag bara njuta av ledigheten och förhoppningsvis även hinna slutföra ett antal projekt som jag redan har påbörjat. Det får dock bli en annan dag för nu blir det soffhäng och mys med ungarna och Ernst.


 



onsdag 19 juni 2013

Helgfint!

I morgon går jag äntligen på semester!!!! För att den ska få en så bra start som möjligt städar och tvättar jag idag för brinnande livet :)  Har också hunnit vara och inhandlat helgmaten, gissa om jag känner mig effektiv.

Strykbräda fyndad på Facebook, superbilligt, och överdraget är köpt på Spets och Ting.

tisdag 18 juni 2013

Kebabtårta.

För en tid sen såg jag "Familjen Annorlunda" och då var det en av familjerna som gjorde en Kebabtårta som såg så otroligt god ut så jag googlade och hittade ett recept på den, och jag kan säga att den var faktiskt supergod!!! Så här har ni det recept som jag hittade och nedan finns min egen tolkning av receptet.

1 Hönekaka 
1 stor burk Philadelphia ost 
1 liten burk Crème fraiche 
1 påse Ranch (dippsåspåse) men man kan även använda tacokrydda i stället om man hellre vill det.
1 hackad gul lök
strimlad isbergssallad
gurka
tomater
paprika
kebabkött (stekt och avsvalnat)

Blanda osten,crème fraichen och dipp såsen till en god smet.

Bred detta på kakan och fördela därefter hackad lök,sallad,gurka, tomater, stekt avsvalnat kebabkött och kebab sås över bottnarna. Vill man ha lite starkare sås till tårtan kan man ju blanda i lite Sambal oelek eller het tacosås i smeten. Hoppas ni kommer att gilla denna tårta.



måndag 17 juni 2013

Snart semester!

Nu är den  sista arbetsveckan innan semestern igång och den verkligen rivstartade. Kan inte med ord beskriva hur skönt det ska bli att få lite ledigt och njuta av sommarvärmen tillsammans med nära och kära.
En liten söt tavla jag fyndade på en säljessida på Facebook för en billig peng!


söndag 16 juni 2013

Söndag, vilodag???

I morse steg vi upp relativt tidigt och åkte in till stan för att besöka loppisen som är på Folkparken. Vädret var perfekt för uteloppis. Dock var det inte alls så många försäljare som det brukar vara men grejer att köpa fanns det ändå i massor. Själv hittade jag ett par nickelljusstakar som kostade ynka 25 kronor för paret, det kallar jag fynd! På vägen hem besökte vi handelsträdgården som vi kom för sent till igår, därifrån fick två grymt fina Mårbackapelargoner följa med hem. Dessutom besökte vi en antikaffär och där hittade jag ett kakfat i pressglas för 40 kr och givetvis kunde jag inte låta bli att köpa det trots att jag redan har fat så jag klarar mig men de är ju så otroligt fina :)
Hemma igen efter vår utflykt var det dags att ta tag i dagens måsten och överst på listan stod tvättstugan och därefter målning av innertak till altanen.
Kvällen avslutade vi med att köpa 4 kubik björkved på en Blocketannons, känns som om man fuskar när man köper veden kluven torkad och klar men gud så skönt att slippa slita med veden ett år, bara att kasta in den direkt i vedhuset.  Efter denna smått kaotiska söndag är det ganska skönt att krypa upp i soffan en lite stund vill jag lova.


Dagens loppisfynd.








Shop til you drop!

Har idag tillbringat dagen i staden och inhandlat en massa välbehövliga sommarkläder. Hade tänkt fynda på sommarrean som är i full gång, måste vara rekordtidigt i år, men som vanligt var det inte något av de kläderna som föll i smaken. Jag hittade i alla fall en massa andra kläder, som inte var på rea, som fick följa med hem. När vi var på väg hem åkte vi förbi handelsträdgården men de hade hunnit stänga så det får bli en tur dit i morgon i stället. Men som man säger "den som spar den har"! Ska bli riktigt roligt att åka dit och förmodligen blir det nog ett par loppisar som också får besök av oss. Älskar verkligen sommarhalvåret då det poppar upp en massa loppisar och auktioner. Borde dock ta mig i kragen och plocka ihop en massa grejer själv och sälja i stället för att köpa men det får bli ett senare projekt är jag rädd :)
Här kommer några bilder på en del av plaggen jag köpte.



 

fredag 14 juni 2013

Examen 2013!

Idag gick gossen ut grundskolan och i höst väntar gymnasiet för honom. Man kan inte riktigt fatta att 9 år kan gå så fort :) Riktigt roligt att se honom uppklädd i kavaj, vitskjorta och slips, gissar att det kommer att gå många år innan man får se honom så här finklädd igen. Kul att hans ettårskort syns i bakgrunden för jag tror det var sist han hade vitskjorta och slips på sig :) Har i så fall lyckats dokumentera dessa två gånger på ett och samma foto.
Hoppas han får ett mycket trevligt examensfirande i kväll med hela klassen.

 



Även världens gulligaste tjej hade sin första examen idag. 

Rosor som min son fick av sina mor- och farföräldrar på examen.