tisdag 29 oktober 2013

Dettes marängtårta.

Här ska ni få ett recept på en otroligt god marängtårta som kan göras glutenfri. Receptet nedan är till en tårta gjort på en plåt med maräng, tårtan på bilden är gjord med dubbel sats dvs två plåtar med maräng. Receptet har jag fått av min moster och vart hon hittat det har jag ingen aning om men god är den i alla fall :)

Ingredienser

Botten
4 äggvitor
2 dl  strösocker
3 dl vårgårdaris
Gör så här
Vispa äggvitorna till hårt skum och därefter vänd ner socker och vårgårdaris.
Smörj ett  bakplåtspapper med smält margarin och bred därefter ut marängsmeten och  grädda i mitten av ugnen i 100 minuter i 125 grader.

Kräm
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk glutenfri mjölmix eller 1 msk vetemjöl (om tårtan ej ska vara glutenfri).
1 dl grädde
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienser och koka upp på mycket SVAG värme till en tjock kräm. OBS rör hela tiden.
När det blivit en tjock smet rör ner 100 g margarin (i en klump). När krämen är klar låt svalna, därefter dela marängen på hälften och bred ut krämen på den ena delen, lägg därefter den andra ovanpå och vispa sedan grädde och bred överst. Man kan dekorera tårtan med bär men det behöva absolut inte för den är god utan.
Njut!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar